slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
   
  • Rode auto op een Gietvloer
  • Zwarte auto op een Gietvloer
  • Gietvloer in een woning

Woonbeton

Kleurrijk woonbeton van Gietvloer Italia

Woonbeton is een product dat in korte tijd zeer populair is geworden bij veel consumenten en ondernemers. Ook de bouwwereld heeft woonbeton ontdekt als een kwalitatief alternatief voor de standaard cement dekvloeren of anhydriet vloeren. Met woonbeton wordt bedoeld een afwerking van de ruwe betonvloer bestaande uit een mix van zand, mineralen, speciale pigmenten en diverse kunststoffen. De maximale dikte van woonbeton is ongeveer 80 mm, veel dikker dus dan standaard PU-gietvloeren of epoxyafwerkingen. De voordelen van woonbeton zijn met name de esthetische keuzemogelijkheden en de eenvoud in verwerking. Woonbeton is tijdens het aanbrengen zelfnivellerend en heeft een korte droogtijd. Vergelijk het met bijvoorbeeld anhydriet dekvloeren, alleen hoeft bij woonbeton de dekvloer dan niet eindeloos nabehandeld te worden. De functionele én esthetische afwerking is in één werkgang gewoon sneller te realiseren. Bovendien kan in woonbeton de vloerverwarming worden geïncorporeerd evenals andere leidingen en installaties. 

Maar voor u als consument geeft dat waarschijnlijk niet de doorslag. Woonbeton is voor u aantrekkelijk omdat u duizenden mogelijkheden heeft op het gebied van kleurkeuze en oppervlaktestructuur. U kunt woonbeton laten aanbrengen met een ruw oppervlak of juist erg glad en glanzend. U kunt woonbeton laten afwerken in een felle kleur of juist met een neutrale 'betonlook'. Bij Gietvloer Italia heeft u de keuze uit diverse design woonbetonvloeren die geïnspireerd zijn op de meest trendy designs van vandaag.  

Slijtvast woonbeton en trendy design

Woonbeton is naadloos en zeer slijtvast. Bovendien geeft woonbeton minder risico op krassen in vergelijking tot bijvoorbeeld PU-gietvloeren. In ieder geval zijn kleine beschadigingen minder zichtbaar omdat de betonmassa gelijk vanaf de betoncentrale in kleur kan worden geleverd en de totale laag in kleur wordt aangebracht. Woonbeton kan in zeer waterdichte en vochtafstotende vorm worden aangebracht zodat het product ook prima geschikt is voor badkamers en sanitaire ruimten. Het impregneren van woonbeton kan gelijk tijdens de bouw worden meegenomen. Een ander voordeel van woonbeton is ook de makkelijke verwerking tijdens de bouw. Er kan een behoorlijk aantal m2 in één keer worden aangebracht. Woonbeton is over het algemeen zeer snel te repareren en opnieuw te voorzien van een slijtvaste laag.