slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
   
  • Rode auto op een Gietvloer
  • Zwarte auto op een Gietvloer
  • Gietvloer in een woning

Vloercoating

De hoogwaardige vloercoating van Gietvloer Italia

Gietvloer Italia is de specialist op het gebied van gietvloeren en vloercoating voor woningen, winkels, showrooms, productieruimten en kantoren. Een vloercoating heeft net als een gietvloer specifieke eigenschappen die dit type afwerking zo aantrekkelijk maakt. Ze zijn naadloos, slijtvast en UV-stabiel (weinig verkleuring). Bovendien is een vloercoating zeer gemakkelijk te reinigen en te appliceren op elke gewenste ondervloer. Het onderhoudsarme karakter van een vloercoating is bij uitstek het argument om voor dit type afwerking te kiezen. Naast al deze voordelen is een vloercoating van Gietvloer Italia te verkrijgen in verschillende afwerkingen en zijn deze zowel transparant, glanzend als mat uit te voeren. Ze zijn te gebruiken bij renovatieprojecten en nieuwbouw waarbij hoogwaardige vloerafwerkingen een belangrijke rol spelen.

Een vloercoating binnen de eigen woning gebruiken

Een vloercoating heeft een zeer geringe laagdikte, maximaal 1 mm. Dit maakt dit product zeer aantrekkelijk bij renovatie binnen de eigen woning. Voor in de badkamer, keuken of op het balkon, de vloercoating kan aangebracht worden met een speciale antisliplaag of elke andere functionele afwerking. Elke vloercoating is vuilafstotend en vloeistofwerend, dus zeer geschikt om bijvoorbeeld in sanitaire en natte ruimten te appliceren. Een ander belangrijk voordeel is dat een vloercoating anti-allergeen is, dus ook zeer aan te raden in ruimten waar allergiepatiënten permanent aanwezig zullen zijn en waar extra hygiëne noodzakelijk is.

Een dunne vloercoating in vergelijking met een dikkere gietvloer

Net als gietvloeren op polyurethaanbasis is een dunnere vloercoating toe te passen op elke anhydriet gebonden cementdekvloer. De ondergrond blijft bij een vloercoating wel zichtbaar, zodat er een spectaculair en gemêleerd oppervlak ontstaat. Bovendien is een vloercoating in het algemeen goedkoper aan te brengen dan de iets dikkere gietvloeren en hoeven er geen andere veranderingen te worden aangebracht aan dorpels, deuren of andere aansluitingen. Dit maakt een vloercoating ook bijzonder handig bij de renovatie of aanpassing van een woning, winkel of productieruimte.

Gietvloer Italia voor de milieuvriendelijke en veilige vloercoating

Een vloercoating van Gietvloer Italia bestaat puur en alleen uit natuurlijke en biologische harsen. Ons inkoopbeleid voor eindproducten is erop gericht zoveel mogelijk milieuvriendelijke hulpstoffen mee te nemen in het gehele verwerkingsproces van elke vloercoating. Ook het appliceren op zichzelf gebeurt op een veilige manier. Al onze uitvoerders zijn wat dat betreft extra geschoold in het veilig en gezond aanbrengen van een vloercoating op basis van bijvoorbeeld epoxy of andere grondstoffen.