slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
   
  • Rode auto op een Gietvloer
  • Zwarte auto op een Gietvloer
  • Gietvloer in een woning

Kunststofvloer

Een kunststofvloer op polyurethaanbasis

De verzamelnaam kunststofvloer kan in diverse vloersoorten worden onderverdeeld. Een op polyurethaan gebaseerde kunststofvloer komt tot stand door twee componenten te mengen die samen een zogenaamde copolymeer vormen. Door de chemische reactie van isocyanaat en alcoholgroepen wordt een urethaanbinding tot stand gebracht. Een kunststofvloer op basis van polyurethaan heeft diverse voordelige eigenschappen. Krasvast, naadloos, UV-bestendig, bestand tegen water en chemicaliën, het zijn maar een paar van de voordelen die uitstekend passen bij de afwerking van vloeren die duurzaam en onderhoudsarm moeten zijn. Het aanbrengen van dit type kunststofvloer gebeurt met een vlakspaan of een roller. Eerst zal de ondergrond met een primer worden behandeld waarna de PU-gietvloer wordt aangebracht, en indien noodzakelijk, een extra krasbestendige coating.

Epoxy als basis van de kunststofvloer

Epoxy behoort tot de scheikundige groep van thermohardende polymeren. Het wordt ondermeer gebruikt in de vliegtuigenindustrie, in de botenbouw en andere industriële toepassing. Het is een zeer vloeistofdicht materiaal en is als kunststofvloer te gebruiken in ruimten die onderhoudsarm en gemakkelijk te reinigen moeten zijn. Een kunststofvloer van epoxy heeft verschillende eigenschappen die uiterst voordelig zijn voor vloeren van fabrieken en werkplaatsen, garages en magazijnen. Dit type kunststofvloer wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast in kantoren, winkelruimten en showrooms. Een epoxycoating is slijtvast en vuilafstotend, maar heeft in het algemeen een vijf tot tien keer dunnere laagdikte dan de kunststofvloer van polyurethaan.

De toepassingen van een kunststofvloer van Gietvloer Italia

De gietvloeren van Gietvloer Italia zijn in alle denkbare ruimten toepasbaar. Ook als u binnen uw woning een badkamer wilt voorzien van een glanzende en waterdichte vloer, is een kunststofvloer van Gietvloer Italia het perfecte alternatief. Naast onze technische adviseurs, heeft Gietvloer Italia tal van vakbekwame applicateurs om het werk volgens alle veiligheidsvoorschriften aan te brengen. Wij importeren als enigste in Nederland onze pigmenten en vulstoffen rechtstreeks uit Italië. Dit levert voor onze klanten een enorme keuze aan mogelijkheden op wat betreft kleur, design en afwerkingen. De circa 3000 kleurcombinaties zorgen ervoor dat voor iedereen een volledig op maat aangebrachte kunststofvloer mogelijk is.

Een duurzame kunststofvloer met 5 jaar garantie

Bij Gietvloer Italia geven wij 5 jaar garantie op de kleurechtheid van de vloer. Uiteindelijk zorgen wij voor juiste verwerking van pigmenten en het toepassen van de juiste harsen en lakken die de UV-stabiliteit van de vloer nog eens extra ondersteunen. Zo bent u gegarandeerd van een professioneel uitgevoerde en hoogwaardige kunststofvloer die in lengte van jaren zijn uiterlijk en functionele eigenschappen behoudt.