slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
   
  • Rode auto op een Gietvloer
  • Zwarte auto op een Gietvloer
  • Gietvloer in een woning

Gietvloer tips

Handige tips voor het aanbrengen van een gietvloer

Kiezen voor een gietvloer is kiezen voor een zeer onderhoudsarme vloerafwerking die nog jaren meegaat. Het laten aanleggen van een gietvloer is gespecialiseerd werk en dus moet u goed kijken naar de referenties en ervaring van de mogelijk te kiezen uitvoerder. Natuurlijk is dit type vloer een behoorlijke investering. Daar tegenover staat dat u er nog vele jaren plezier van heeft. Gietvloer Italia wilt u dan ook de volgende gietvloer tips meegeven voor de aankoop en realisatie van een gietvloer:

  • Aanbieders van gietvloeren bestaan er in alle soorten en maten. Een goede gietvloeraanbieder heeft een showroom waar de producten tentoongesteld staan. Het is vooral handig als u stalen mee naar huis kan nemen, voor vergelijking met andere afwerkingen van bijvoorbeeld wanden, keuken, badkamermeubels, kleuren van kozijnen etc..
  • Nog een gietvloer tip over het jargon: aromatisch of alifatisch, moeilijke woorden die door de echte gietvloerexpert prima uit te leggen zijn. Een alifatische gietvloer verkleurd een stuk minder snel dan een aromatische. Vraag naar de mogelijke verkleuring van de door u gekozen gietvloer en laat u zich tot in detail inlichten over de verkleuringsrisico's van de door u gekozen vloer.
  • Vraag naar verschillende referenties en ga bijvoorbeeld eens kijken in ruimten waar uw gietvloeraanbieder zijn professionaliteit heeft getoond. Niets is beter dan een kijkje in een showroom, winkel of woning waar de door u gekozen gietvloer al is gerealiseer
  • Als u voor een gietvloer kiest met een betonlook, waarbij doorgaans twee pigmentkleuren worden gemengd, zorg er dan voor dan u ook bij de uitvoering aanwezig kan zijn. Zo kunt u op locatie vaststellen dat de kleur van de daadwerkelijk geappliceerde vloer ook overeenkomt met het door u gekozen product.
  • Laat alles uiteraard eerst goed op papier zetten en vraag door op punten waar u nog steeds niet van overtuigd bent of waar u twijfels over heeft. Het is beter om eerst goede afspraken maken dan dat u later voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Gietvloer tips van Gietvloer Italia omtrent product- en uitvoeringsgaranties

Elk gietvloer heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Een goede gietvloerleverancier geeft in de garanties eerlijk aan waar enerzijds het product en anderzijds het bedrijf aan kan voldoen. Voor het toe te passen product moet u letten op kleurechtheid, krasbestendigheid en andere technische en uiterlijke eigenschappen van de vloer. Daarnaast is het verstandig om details vast te leggen die gaan over meerwerk, het opruimen van de bouwplaats en natuurlijk de oplevertermijn. Het overschrijden van deze termijn kan grote gevolgen hebben voor de uiteindelijke oplevering van het totale renovatie of nieuwbouwproject. Het is daarom dus zaak om zoveel mogelijk harde afspraken te maken met uw vloerleverancier.