slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
   
  • Rode auto op een Gietvloer
  • Zwarte auto op een Gietvloer
  • Gietvloer in een woning

Coatingvloeren

De prachtige en duurzame coatingvloeren van Gietvloer Italia

Als erkende gietvloer- en coatingapplicateur beschikt Gietvloer Italia uit een groot assortiment speciale coatingvloeren die gebaseerd zijn op puur Italiaans design. Wilt u uw wooncomfort vergroten, een showroom extra glans geven of een grote bedrijfshal functioneel en fraai inrichten? Onze coatingvloeren beschikken specifieke eigenschappen die andere vloerafwerkingen niet bezitten. Denk dan aan bijvoorbeeld een de enorme slijtvastheid, het volledig naadloos kunnen afwerken en het gemak van onderhoud. Het schoon houden van de coatingvloeren van Gietvloer Italia is betrekkelijk simpel.

Epoxycoatings en de verwerking van hoogwaardige coatingvloeren

Epoxy coatingvloeren moeten altijd worden aangebracht door gespecialiseerd personeel. U kunt beter iets meer tijd investeren in het zoeken naar een erkende applicateur, dan snel even een aannemer de opdracht gunnen. Epoxy moet op een zorgvuldige manier worden verwerkt met behulp van beschermingskleren en maskers. Sommige lagen epoxy hebben een korte droogtijd, andere wat langer. Het aanbrengen van een extra toplaag moet secuur en op tijd gebeuren. Coatingvloeren zijn veel dunner dan andere soorten gietvloeren. Het verschil in dikte met een polyurethaanvloer is bijvoorbeeld al snel een factor tien. Dit maakt het aanleggen van coatingvloeren een extra precies werkje en zeker niet geschikt voor de enthousiaste doe-het-zelver.

Epoxy coatingvloeren of PU-gietvloeren, wat is de beste keuze?

Naast coatingvloeren heeft Gietvloer Italia ook diverse PU-gietvloeren binnen het assortiment. De keuze tussen een gietvloer of een epoxycoating is afhankelijk van het gebruik, de belasting op de vloer en welk effect u met de afwerking wilt bereiken. Ook moet u denken aan de zeer chemische bestendigheid van epoxyvloeren als u een vloerafwerking wilt laten leggen binnen fabrieks- en productiehallen, garages of andere ruimten waar chemicaliën vaak worden gebruikt. Dat coatingvloeren dunner zijn dan gietvloeren, wilt niet automatisch zeggen dat u ook goedkoper uit bent. Laat u in dat geval adviseren door een erkend applicateur die jaren ervaring heeft binnen deze specifieke branche.

Duurzame coatingvloeren tegen een betaalbare prijs

Alle coatingvloeren van Gietvloer Italia zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Hierbij moet extra gelet worden op UV-stabiliteit (verkleuring), transparantie en de hardheid van de bovenste toplaag. De prijs van coatingvloeren per vierkante meter is mede afhankelijk van de extra toplagen die u wilt laten aanbrengen. Een goed programma van eisen voor elke ruimte is daarom noodzakelijk. Voor een uitgebreide offerte kunt u ons altijd benaderen.