slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
   
  • Rode auto op een Gietvloer
  • Zwarte auto op een Gietvloer
  • Gietvloer in een woning

Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloeren in alle kleuren

De cementgebonden gietvloeren van Gietvloer Italia zijn in allerlei tinten en kleuren te krijgen. Ze hebben de uitstraling van gepolijste betonvloeren en worden ervaren als rustgevend, warm en modern. Uiteraard kunt u kiezen voor een zeer bekend merk als de "Pandomo gietvloer", een cementgebonden gietvloer die binnen elk interieurconcept zijn kwaliteit al ruimschoots heeft bewezen. Maar wat is een cementgebonden gietvloer eigenlijk en waarom zou u voor dit type vloerafwerking moeten kiezen?

Cementgebonden gietvloeren worden veelal aangeduid als "woonbeton".Dit geeft de indruk dat een puur functioneel product is, maar dat is geenszins het geval. Het geeft eigenlijk aan dat het type afwerking is dat veelvuldig wordt gebruikt binnen woningen maar dat is ook weer een te beperkte benaming. Want cementgebonden gietvloeren komen tegenwoordig ook voor in kantoren, showrooms en winkels en zelfs in productiecentra of publieke gebouwen. 

Cementgebonden wil zeggen dat de voornaamste grondstoffen van dit product bestaan uit zand, minerale deeltjes, pigmenten en kunststof additieven. Dit in tegenstelling tot de veel dunnere gietvloeren op basis van polyurethaan of epoxy. De kleur wordt toegevoegd in de betoncentrale en doorgaans dus niet op het werk zelf. Het voordeel van woonbeton is dat het zelfnivellerend is tijdens het aanbrengen ervan. Alle onegale vloerdelen, butsen of krassen worden zo keurig bedekt door de nieuwe woonbetonlaag. Een cementgebonden gietvloer is een stuk dikker dan PU-gietvloeren, soms een factor 10 tot 20 dikker. De uiteindelijke vloerafwerking is zeer slijt- en krasvast, kleurecht en beschadigingen vormen geen blijvende kleurverschillen. Dat komt omdat de gehele vloermassa in kleur is gestort.


Multifunctionele voordelen van cementgebonden gietvloeren

Buiten de eindeloze mogelijkheden in kleur zijn cementgebonden gietvloeren in allerlei ruimten en omstandigheden te gebruiken. Ook in badkamers of vochtige sanitaire ruimten. Bovendien kunt u ook gelijk de wanden meenemen in dezelfde tint. Dit zorgt voor strakke, trendy en zeer moderne interieurconcepten. In badkamers kan de cementgebonden gietvloer worden geïmpregneerd waardoor vocht en vuildeeltjes makkelijk kunnen worden opgedweild. Het onderhoud aan een cementgebonden gietvloer is dus minimaal. De investering in een cementgebonden gietvloer of cementgebonden wandafwerking is natuurlijk iets forser dan tegelwerk, maar dat verdient zich uiteindelijk prima terug omdat u de komende 20 jaar geen voegen hoeft schoon te krabben of tegels te vervangen. Onze trendy cementgebonden gietvloeren zijn afwerkingen van Italiaanse komaf, dat is het land waar Gietvloer Italia al jaren haar inspiratie en esthetische passie vandaan haalt. Al onze cementgebonden gietvloeren bieden een perfecte afwerking voor elke inrichting, of het nu om uw woning, kantoor of winkelshowroom gaat. Wij brengen een vleugje Toscane gewoon bij uw thuis door functionaliteit en schitterende esthetische oplossingen harmonieus te combineren.